16 veebruar 2011

Kodujuustu-tatrasalat

Tatrasalatist olen juba ammu kuulnud, kuid ise polnud veel teinud. Seega leidsin selle retsepti ja otsustasin proovida. Tõesti väga hea vaheldus teistele klassikalistele salatitele ja ka väga tervislik.

Vaja läheb:
200g tatart (keetmata kogus)
400g kurki, kooritud
400g makrapulki
400g kodujuustu
4sl majoneesi
soola

Pane tatar soolaga maitsestatud keevasse vette ning keeda pehmeks. Haki kurk ning makra. Sega omavahel kodujuust, keedetud tatar, kurk ja makra. Lisa majonees ning maitsesta soolaga. Serveeri.

12 veebruar 2011

Kreemine singipasta

Väga kiiresti valmiv pasta ja kui mõnus kreemine suutäis. Selline pasta lausa viib keele alla:P

Vaja läheb:
2-3 küünt küüslauku
100g peekonit(kasutasin Nõo hommikupeekonit)
200ml vahukoort
1 tops sulatatud juustu (Merevaik tavaline)
riivitud parmesani
soola, pipart
kuivatud või värsket basiilikut
500g pastat

Kuumuta pann keskmisel kuumusel, pane pannile sorts (oliivi)õli ja kuumuta hakitud küüslauku veidi aega. Jälgi kindlasti, et kõrbema ei läheks, siis muutub küüslauk mõruks. Lisa tükeldatud peekon ja lase rasval välja sulada, kalla peale koor ja lase veidi podiseda. Lisa sulatatud juust, basiilik, maitsesta soola ja pipraga ning kuumuta veel mõned minutid. Kastme valmistamise ajal pane soolaga maitsestatud vette keema pasta ja keeda ca 1 minut vähem, kui pakil märgitud. Kui pasta on keenud, kurna (jäta igaks juhuks veidi pastakeeduvett potti, kui lõpptulemus peaks liiga kuiv olema, selle veega saab kastme paksust parajaks timmida) ja sega pasta kastmega. Pane taldrikule, lisa ohtralt riivitud parmesani ja söö kohe.

09 veebruar 2011

Ahjuõuna-jogurtitort

Esimene tort kus kasutasin želatiini, uskumatu aga tõsi kuid tort tarretus ilusti;) Õhtul hilja tegin tordi valmis ja hommikul oli tort ilusti tarretunud. Nüüd vist tuleb hakata rohkem želatiini kasutama, sest selle kasutamine polegi nii raske kui tundub. Retsept pärineb siit.

Vaja läheb:
300g Digestive küpsiseid
100g võid

1liiter/1kg ahjuõuna jogurtit

4dl vahukoort
3sl suhkrut (või rohkem, pane maitse järgi)
1tl vanillisuhkrut
3.8sl/30g želatiini + 1dl vett paisutamiseks

peale raputamiseks (magusat) kakaopulbrit

Vooderda lahtikäiv 26cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga (Ilus jääb, kui paned ühe ratta vormi põhja, ja äärtesse "liimid" või abiga pikad ribad). Pane želatiin külma veega umbes 10 minutiks paisuma. Purusta küpsised (kas siis köögikombainis või pudrunuiaga) ning lisa sulatatud või. Sega ühtlaselt läbi ja suru koogivormi põhja. Vahusta vahukoor suhkruga pehmete tippude tekkimiseni, lisa vanillisuhkur ja jogurt. Kuumuta želatiin veevannil vedelaks ning lase veidi jahtuda (leigeks). Nirista želatiin peene joana jogurtimassi hulka, samal ajal pidevalt vahustades. Vahusta miksriga ühtlaselt läbi ja vala koogivormi. Pane külmkappi 5-6 tunniks või üleöö seisma. Enne serveerimist raputa peale kakaopulbrit.

07 veebruar 2011

Paks hakklihakaste pastaroogadele

selle toidu tegemine toimus kuidagi kiirelt ja olemasolevatest ainetest. Kuna kodus on mul makarone ka juba igasuguseid kogunenud ja kõik poolikud pakid, siis mõtlesingi välja kuidas teha neile kaste peale. Nii see maitsev kaste valmis saigi.

Vaja läheb:
1 sibul
2 küüslauguküünt
500g hakkliha
2-3sl toiduõli
3sl nisujahu
1 klaas puljongit
0,5 klaasi tomatimahla
soola
5-6sl hapukoort

Koori ja haki sibul ja küüslauk. Prae koos hakklihaga kuumal pannil. Lisa juurde jahu, sega läbi ja vala veidi aja pärast juurde puljong ning tomatimahl. Maitsesta kaste, vajadusel lisa soola. Lõpuks sega juurde hapukoor.

04 veebruar 2011

Kõige lihtsamad singi-juustu pirukad

Mmm millised hõrgutised, soolase toidu pooldajatele kindlasti suur lemmik. Ahjust otse võetuna on nad niii maitsvad et sai kohe päris palju neid korraga ära söödud;) Retsept pärineb siit.

Vaja läheb:
500g pärmi-lehttaigent
250g juustu
200g sinki

Riivi juust ja haki sink väikesteks tükkideks. Rulli tainas lahti ja raputa sink ning juust peale. Keera rulli ja lõika tainast 2-3cm suurused rattad. Aseta need ahjuplaadile nii, et lahtine ots oleks piruka alla peidetud. Küpseta 200 kraadi juures, kuni pirukad on mõnusalt kuldpruunid, umbes 15-20 min.

03 veebruar 2011

Kanakoivad sulatatud juustuga

Koos riisiga väga maitsev ja toitev kana. Ja mis peamine ka väga tervislik;)

Vaja läheb:
4 kanakoiba
200g sulatatud juustu nt. kukeseentega
1 küüs küüslauku
hakitud peterselli
2dl puljongit
soola
pipart

Kuivatada kanakoivad majapidamispaberiga ja lükata nahk liha küljest lahti, seda saab väga edukalt sõrmedega teha (äärtest jätta nahk kokku). Maitsestada liha naha alt soola ja pipraga. Segada sulatatud juust peterselli ja hakitud küüslauguga, suruda segu naha alla. Asetada koivad ahjuvormi (jätta vahed sisse koivadel, siis läheb krõbedamaks). Valada ahjuvormi põhja puljong, maitsestada kananahk soolaga. Küpsetada kanakoibasid 200 kraadi juures u. 30-40 minutit. Tekkinud vedelikust saab mõnusa kastme.