18 september 2012

Magus-hapu kanaroog

Väga maitsev Hiina laadne roog, mis maitseb tõesti hästi. Kõrvale sobib väga hästi riis. Kui kõrvale teha ka riisi, siis saab söönuks 4 inimest. Suhkruherne kaunasid ei olnud kahjuks kusagilt saada, seepärast seekord jäid nad välja. Retsept pärineb siit.

Vaja läheb:
400g kanafileed

9sl ketšupit
3sl veiniäädikat
4sl tumedat muscovado suhkrut
2 küüslauguküünt
1 väike punane sibul
2 paprikat
100g noori suhkruherne kaunu
soovi korral ka 200g konserveeritud ananassi tükke

Võta suur kauss, sega seal kokku ketšup, veiniäädikas ja suhkur, seejärel lisa purustatud küüslauk, tükkideks lõigatud kanafilee ning viimasena õhukesed sibulaviilud ja viilutatud paprika. Jäta vähemalt 30 minutiks marineeruma. Seejärel tõsta marineerunud kana ja köögiviljad ahjuvormi ning küpseta 200 kraadi juures ca 20 minutit (oleneb, kui suured tükid kanafileest lõikasid). Kui tahad ka ananasse lisada, siis lisa need paar minutit enne roa täielikku valmimist. Enne serveerimist lisa viilutatud suhkruherne kaunad ja sega läbi.

17 september 2012

Banaani- šokolaadikoogikesed


Vaatamata oma suhteliselt tagasihoidlikule välimusele maitsevad need koogid imehästi. Banaanid annavad kookidele mõnusalt karamellise ja magusa maitse ja kirsiks koogil on šokolaadiglasuur. Retsept pärineb siit.

Vaja läheb:
120g jahu
120g suhkrut
1sl küpsetuspulbrit
1tl kaneeli
näpuotsatäis soola
80g võid
120ml piima
2 muna
120g püreeritud banaane
Glasuur:

100g toorjuustu

70g tumedat šokolaadi 

Sega jahu, suhkur, või, küpsetuspulber, kaneel ja sool ühtlaseks. Lisa osade kaupa piim ja sega. Lisa ka munad ja purustatud banaanid ning sega ühtlaseks tainaks. Täida muffinivormid 2/3 ulatuses tainaga ja küpseta 180 kraadi juures 20- 25 minutit. Glasuuri jaoks sulata šokolaad vesivannil ja klopi toasooja toorjuustu hulka. Kata jahtunud koogikesed glasuuriga ja kaunista meelepäraselt.

16 september 2012

Sõrnikud

Väga maitsvad kohupiimast valmistatud hõrgutised. Maitsevad uskumatult hästi, kuigi pean tõdema et ilusat kuju ma neil ei osanud saavutada, vaatamata sellele maitsevad nad suurepäraselt. Kogusest saab söönuks 2 inimest. Retsepti sain siit.

Vaja läheb:
500g pakikohupiima
40g jahu
1 muna
2sl suhkrut
soola
vanillisuhkrut
Paneerimiseks jahu

Praadimiseks õli
Serveerimiseks hapukoort

Kui kasutad teralist kohupiima, siis võiks kohupiima enne taina valmistamist läbi sõela suruda. Seejärel lisa kohupiimale jahu, muna ja suhkur ning soovi korral ka vanillisuhkur ja näpuotsatäis soola ning sega tainas ühtlaseks. Vormi tainast lapikud pätsikesed ja paneeri jahus ning prae pannil õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveeri hapukoorega. Sõrnikuid võib ka paneerida näiteks riivsaiaga või siis üldse mitte paneerida, kuidas parasjagu soovi on.

09 september 2012

Mee vahvlid

Need mõnusad ameerikapärased vahvlid sobivad väga hästi hommikusöögiks. Aeg ajalt võtangi oma masina välja ja teen erinevaid vahvleid hommikusöögiks. Serveerida saab neid nii moosi, jäätise, siirupi või mida keegi iganes soovib. Sellest kogusest saab 4-le sööjale vahvleid.

Vaja läheb:
260g jahu
200ml piima
2 suurt muna
6sl võid
2sl mett
3tl küpsetuspulbrit
1tl kaneeli
0,5tl soola

Eralda munavalge munakollasest. Vahusta munavalge tugevaks vahuks. Teises kausis sega kokku jahu, küpsetuspulber, sool ja kaneel. Klopi munakollane lahti ja lisa juurde piim ning sega läbi. Lisa munakollase segu jahu segule, lisa veel mesi ja sulavõi ning sega hästi läbi. Lõpus sega juurde vahustatud munavalged. Küpseta segust vahvlid.

08 september 2012

Koorene suitsukanapasta sinihallitusjuustuga

Kooresed pastad on minu lemmikud, sinihallitusjuust muudab selle veelgi paremaks. Kuna sinhallitusjuust on niigi soolane siis soolaga liialdada ei maksa. Väga lihtne ja kiiresti valmiv roog. Selle mõnusa retsepti sain siit.

Vaja läheb:
200g pastat
200g suitsukana
60g sinihallitusjuustu
100ml koort (võib nii kohvikoort, kui vahukoort)
100ml vett
soola
pipart
puljongit

Pasta keeta soolaga maitsestatud vees (mitte täitsa pehmeks), kurnata ja asetada uuesti potiga tulele, lisada sinna sisse koor (kui kasutada kohvikoort siis ei jää nii rammus) ja vesi ning suitsukana tükid. Maitsestada soola ja pipraga, võib panna natukene ka mingit puljongit (nt sobib seenepuljong või kanapuljong). Nüüd kõige lõpus lisada siniallitusjuustu tükid ja segada tükkide lahustumiseni.

03 september 2012

Pannkoogid… need õige maitsvad

Pannkooke on mõnus teha pühapäeva hommikul, mulle meeldib aegajalt küpsetada erinevaid pannkooke. Seekord said ühel päikselisel pühapäeval valmis suurepärased pannkoogid, mis maitsevad lausa jumalikult. Retsept pärineb siit.

Vaja läheb: 
2 muna
5dl piima
näpuotsaga soola
1/3dl suhkrut
2,5-3dl nisujahu
25g võid

Klopi vispliga munad vahule, lisa sool, suhkur ning piim ja klopi edasi. Lisa järk-järgult nisujahu, samal ajal tainast segades. Sulata või ning lisa see viimasena tainasse. Küpseta (pannkoogi)pannil suured ja krõbedad pannkoogid. Serveeri soojalt koos (toor)moosiga.

02 september 2012

Ühepajatoit hakkliha ja tangudega

See mõnus ühepajatoit sisaldab kartulite asemel tange, lisaks köögivilju ja hakkliha. Kes soovib, lisagu ka värsket basiilikut ja küüslauku. Serveerimisel sobib peale väga hästi hapukoor, mis muudab roa veelgi maitsvamaks. Tšillipipra jätsin seekord välja.

Vaja läheb:
1 suur suvikõrvits (1,5-2 kg)
2-3 porgandit
2-3 paprikat
1 väiksem tšillipipar
1 suur tomat
500g hakkliha
3-4 kollast sibulat
2dl Lõuna-Eesti tangu
värsket tilli
värsket peterselli
soola
musta pipart

Tükelda köögiviljad. Pane potti hauduma kõigepealt porgand ja tangud, siis väikeste vahedega suvikõrvits, paprika, tomat ja tšillipipar. Pruunista köögiviljade hautamise ajal pannil tükeldatud sibulad ja hakkliha, maitsesta soola-pipraga ning lisa potti. Viimaks lisa hakitud till ja petersell, hauta veel paar minutit.