17 märts 2013

Salat

Salatid on ikka ühed mõnusad toidud, salatit saab panna nii prae kõrvale kui ka niisama süüa vahepalana. Retsepti sain siit.

Vaja läheb:
kurk
tomat
paprika
salat
mozarellajuust
oliivõli
sool
pipar

Kõik komponendid segada. Ja valmis ta ongi. Head isu!

16 märts 2013

Ahjukartulid

Lihtsalt nii head, ahjus küpsetatud kartulid viivad lausa keele alla. Retsepti sain siit.

Vaja läheb:
kartuleid
soola
pipart
kartulimaitseainet
õli
ürte

Segada kokku, maitsestada oma soovide kohaselt. Küpsetada 200 kraadises ahjus ca 30-60min, olenevalt kartuli tükkide suurusest.

15 märts 2013

Kodujuustu salat

Kui soovin kerget ja külma salatit näiteks värskete kartulite kõrvale, siis selleks see salat sobib ideaalselt. Retsepti sain Farmi lehelt.

Vaja läheb:
200g kodujuustu hapukoorega
3 hapukurki
tomatit
kimp rohelist sibulat
soola
pipart

Haki kurk, tomat  ja roheline sibul väikesteks tükkideks ning lisa segades juurde kodujuustule. Maitsesta soola ja pipraga.

03 märts 2013

Kapsa-porgandi salat

Hea salat prae kõrvale, kuid ka niisama söömiseks. Hea ja tervislik salat.

Vaja läheb:
500g värsket kapsast
2 porgandit
1tl õli
soola 
suhkrut

Kapsas ja porgand ribastada, lisada õli, sool ja suhkur ja siis paariks tunniks külmkappi. Kes tahab võib ka lisada törtsu äädikat või hoopis lisada majoneesi. Samas võib ka seda salatit kloppida või siis pressida puulusikaga või pudrunuiaga et vedelik kapsast välja tuleks, siis ei jää kapsas kuivaks.

02 märts 2013

Munapuder

Aeg-ajalt on hea teha mõnusat munaputru, mis maitseb väga hästi. Nädalavahetustel mulle ikka meeldib teha natuke teistsuguseid hommikusööke. Retsepti sain siit.

Vaja läheb:
8 muna
1 klaas piima
soola - pipart

Klopi munad lahti, lisa piim ja maitsesta soola ja pipraga. Vala segu keskmise kuumusega pannile ning kuumuta pidevalt segades. Serveeri kohe.