29 aprill 2013

Šokolaadi-juustukook

Igati rammus kook ja mõnusalt kreemine tekstuur, väga hea magusa kustutaja. Retsepti sain siit.

Vaja läheb:
200g digestive küpsist
100g sulatatud võid
400g tumedat šokolaadi
300ml vahukoort
250g maitsestamata Philadelphia light toorjuustu
250g Mascarpone toorjuustu
Šokolaadivaap:
75ml vahukoort
75g mõrušokolaadi

Küpsised purustada, valada peale sulatatud või ning segada läbi. Suruda küpsised 24cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi, mille põhi on kaetud küpsetuspaberiga. Panna külmkappi. Šokolaad sulatada vesivannil. Vahukoor ja juustud vahustada kergelt, kuni segu on kreemja konsistentsiga. Kallata juurde šokolaad ja segada kuni mass on ühtlaselt segunenud. Kallate segu koogipõhjale ja asetada külmkappi (4tundi või üleööks). Eemaldada kook vormist. Šokolaadivaaba valmistamiseks panna vahukoor kastrulisse keema ja sulatada šokolaad sinna sisse. Lasta natuke jahtuda ning valada triipudena koogile.

28 aprill 2013

Kana- tatrahautis

Tatar ja sellel haudunud kanafilee moodustavad kerge ja tervisliku roa. Retsepti sain toidutarest.

Vaja läheb: 
4 tk kanafileed
2dl tatratangu
1 sibul
2 küünt küüslauku
1-2sl õli
4-5dl kanapuljongit
4 tk päikesekuivatatud tomatit
150g šampinjone
soola
musta pipart

Vasarda kanafileed õrnalt õhukeseks. Maitsesta soola ja pipraga. Pruunista pannil õlis mõlemalt poolt. Koori ja haki sibul. Kuumuta kastruli põhjas õlis klaasjaks. Lisa tatratangud ja hakitud küüslauk, kuumuta läbi. Vala juurde kuum kanapuljong. Hauta kaane all 15–20 minutit, kuni tatar on enam-vähem pehme. Sega hulka hakitud päikesekuivatatud tomatid ja tõsta peale pruunistatud kanafileed. Kuumuta viilutatud seened õlis läbi, tõsta kanale. Hauta kaane all veel 10 minutit.

21 aprill 2013

Juustuga paneeritud pangaasius

Pangaasius (eesti keeles ka panga või hiina merikeel) on Aasia jõeveteset pärit mageveekala, mis on Euroopas üsna populaarseks saanud. Pangaasius kui madala rasva- ja kõrge valgusisaldusega kala sobib tervislikuks õhtusöögiks kogu perele. Retsepti sain toidutarest.

Vaja läheb:
4 tk pangaasiusefileed
jahu
valget pipart ( jahvatatud )
1 muna
100g riivitud juustu
õli
soola

Tõsta jahu lamedapõhjalisse kaussi ja sega hulka jahvatatud pipar. Klopi muna teises kausis lahti. Tõsta riivitud juust eraldi taldrikule. Lõika fileed 3-4 tükiks. Veereta fileetükke kõigepealt jahus, siis kasta munasse ja lõpuks paneeri juustuga. Prae juustukattega kalatükke pannil keskmisel kuumusel mõlemalt poolt 2-3 minutit. Kui kasutad magedamat juustu, raputa praetud fileedele ka õige pisut soola. Serveeri kohe, lisandiks olid minul keedetud kartulid, värske salat ja kastmena hapukoor segatud tilliga.