04 juuni 2013

Kuum kanasalat

Kuna ilmad on juba soojad, siis mulle meeldib süüa ka kergemat toitu, seega otsustasin kanasalatit teha. Retsepti sain toidutarest.

Vaja läheb:
1 suurem broilerifilee
125g värskeid šampinjone
3sl Meira mahedat sinepit
1sl Worchesteri kastet
2sl koorimata seesamiseemneid
2/3 pikka kurki
2/3 Früne Fee lehtsalatikimpu või mõnd muud lehelist salatit 
rohelist sibulat või karulauku
Felixi jogurti-ürdikastet või mõnd majoneesist kastmesegu

Lõika broilerifilee väikesteks kuubikuteks ja sega sinepiga nii, et kõik tükid oleks ikka korralikult sinepised (lõpptulemus ei ole üldse nii sinepine, ei tasu karta). Lõika kurk pikuti neljaks ja viiluta. Rebi salat suupäraselt väikesteks tükkideks ja haki roheline sibul või karulauk. Sega rohelised asjad kokku. Värviks võib hakkida ka erivärvilist paprikat. Viiluta šampinjonid ja pane pann vähese õliga tulele. Kuumuta seesamiseemneid hetk, lisa brolierifilee tükid ja viilutatud seened. Alanda kuumust. Prae kuni filee on küps, mõni minut, kui on piisavalt väiksed tükid. Maitsesta Worchesteri kastmega (sool ja pipar ei ole ka keelatud, aga ei tundu vajalikud). Tõsta salatikomponendid taldrikule (kõrvuti või kuhja ei muuda maitset :D) ja nirista üle jogurti-ürdikastmega või tõsta salatikuhjale natuke mahedat majoneesi. Aega kulub kõige selle peale maksimaalselt pool tundi.

03 juuni 2013

Kamasmuuti marjadega

Jäised marjad annavad smuutile õige olemise. Sõltuvalt mahla või jogurti magususest vaata, kas suhkrut on vaja lisada või mitte. Retsepti sain toidutarest.

Vaja läheb:
2sl kamajahu
1dl musta sõstart (külmutatud)
1,5dl vaarikaid (külmutatud)
0,5 dl õunamahla
1,5dl jogurtit

Püreesta kannmikseris või köögikombainis kõik komponendid. Lisa kama ja jätka segamist, kuni jook on ühtlaselt kreemikaks segunenud. Serveeri kohe.

02 juuni 2013

Küpsise-maasika maius

Pole juba teab mis ajast magustoitu valmistanud. Aga nüüd kui värsked maasikad saadaval siis otsustasin teha midagi suviselt kerget ja maitsvat . Retsepti sain siit.

Vaja läheb:
1 pakk Selga kondenspiima küpsiseid
250ml vahukoort
1sl suhkrut
1tl vaniljesuhkrut
200g maasikaid

Vahusta koor suhkrutega, kuni saad mõnusalt pehme vahu. Pudista klaasi põhja kaks küpsist, tõsta peale vahukoor ja tükelda hulka mõned maasikad. Samamoodi tee teine kiht. Kaunista maasikate ja küpsisepuruga. Serveeri 30 minuti pärast.

01 juuni 2013

Rabarberikissell

Alati üks minu lemmikuid. Kui esimesed rabarberid juba saadaval siis alati esimesena teen rabarberikisselli, sest see lihtsalt maitseb nii hästi. Tavaliselt ma koguseid ei jälgi, teen maitse järgi, aga lisan ka siis siia igaksjuhuks kogused. Retsepti sain toidutarest. Kogus on mõeldud 4-le.

Vaja läheb:
300g rabarberit
1,5dl suhkrut
4,5dl vett
1,5sl kartulijahu

Vanemad rabarberivarred koori, tükelda ristikiudu 0,5-1 cm paksusteks tükkideks. Vesi keeda suhkruga, rabarberilõigud puista keevasse siirupisse ning keeda läbi. Lisa vähese külmaveega segatud kartulijahu ning kuumuta keemiseni.