09 veebruar 2014

Koorene kanapasta brokoli ja singiga

Ülimalt lihtne ja kiirelt valmiv pastaroog, retsepti leidsin Toidutarest. Kogusest piisab 6-le sööjale. Kasutasin täistera pastat, kuna see on minu lemmikuid ja laiskusest kasutasin külmutatud brokolit. NB! Kuna minu sõbranna Karin juba küsib et millal uusi retsepte postitan, siis see on mõeldes sinule;)

Vaja läheb:
250g pastat
400g brokolit
170g kanafileed
150g suitsuseasinki
4dl rõõska koort 35%
1dl vett
1 küüs küüslauku
soola
musta pipart
parmesan või muu kõva juust

Pane tulele pott pasta keetmiseks ja pann. Tükelda kanafilee ja sink ribadeks. Kuumuta pannil sortsuke õli. Prae kanaribasid 5 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa singitükid, prae segades veel 5 minutit. Lisa pannile koor ja vesi. Tükelda brokoli õisikuteks ja lisa ka see. Kui kasutada külmutatud brokolit, pole neid enam tükeldada vaja. Keeda, kuni brokoli on al dente. . Lisa ka purustatud küüslauguküüs. Keeda 5 minutit. Sega kastmesse vahepeal valmiskeedetud pasta. Kui tarvis, lisa veel soola ja/või pipart. Serveeri kohe riivitud juustuga.

08 veebruar 2014

Laupäeva hommikune kausitäis puuvilju, veidi jogurtit, kaerahelbeid ja mett

Üks igati lahe retsept, mille leidsin Ragne toidublogist. Üks mõnus vitamiinipomm, mis sobib nädalavahetuste hommikul nautimiseks. 

Vaja läheb:
Erinevaid puuvilju (pirni, kiivit, banaani, apelsini vms)
maitsestamata jogurtit (2-3 (kuhjaga) sl kausi kohta)
mett (1 sl kausi kohta)

Röstitud kaerahelbed:
100g kaerahelbeid
1,5 sl võid
1,5 sl suhkrut
0,75 tl kaneeli


Röstitud kaerahelbed: Sulata pannil või ning rösti kaerahelbeid võis kuni need on kuldsed. Lisa suhkur  ning sega, kuni see sulab. Lõpuks maitsesta kaneeliga. Koori ja lõika puuviljad tükkideks, aseta kaussi. Peale pane lusikaga maitsestamata jogurtit (ca 2-3sl kausi kohta). Raputa peale kaerahelbed. Sulata mesi pliidil ning nirista see kõige peale.