13 mai 2014

Peaaegu nagu Raffaello

Ühed väga lihtsalt valmivad raffaellod ja maitsevad ka hästi. Retsepti sain Taimetoit.ee lehelt.

Vaja läheb:
400g purk kookospiima (rasvasisaldus vähemalt 16-17%, kasutasin Santa Maria lilla purk)
 3spl tuhksuhkrut
0,5 tl vanillisuhkrut
80g kookoshelbeid
100g mandlilaaste
+ kookoshelbeid trühvlite katmiseks

Hoia kookospiimapurki üleöö külmkapis. Järgmisel päeval keera purk tagurpidi, tee lahti ja vala vedel osa pealt ära. Põhja jäänud paks kookoskreem kaabi sügavamasse kaussi. Lisa suhkrud ja sega kahvliga õrnalt läbi. Lisa kookoshelbed ja mandlilaastud. Sega kahvliga ja vormi väikesed pallikesed. Lõpus veereta palle kookoshelvestes. Säilita külmkapis.

12 mai 2014

Mandlisnäkk

Mõnus vahepala või siis tervislik snäkk. Retsepti sain Raudne tervis facebooki lehelt.

Vaja läheb:
1 tass mandleid
1 tass datleid (kivita)
1/4 tassi kookoshelbeid
2sl kakaopulbrit


Purusta mandlid köögikombainis peeneks. Lisa ülejäänud koostisosad ja jätka purustamist, kuni kõik on ühtlaselt segunenud. Kalla segu toidukilele ja kata teise kilekihiga. Vormi mass sõrmedega kompaktseks - lamedaks ja kandiliseks. Keera toidukile täielikult ümber ning aseta 1 tunniks külmkappi. Seejärel lõika 8 pulgaks. Külmkapis säilitamiseks mässi iga pulk eraldi kilesse.

11 mai 2014

Praemuna paprikavormis

Pühapäeva hommikud on mõnusad kui saab rahulikult ärgata ja teha natuke teistsugust toitu kui argipäeval. Retsepti sain Raudne Tervis facebooki lehelt.

Vaja läheb:
Muna
Paprika
Maitseained
Õli või rasv praadimiseks

Pese ja viiluta paprika ca 4 cm laiusteks rõngasteks, eemalda seemned. Aseta ringid rasvainele pannil ja löö ettevaatlikult igaühe sisse üks muna. Maitsesta muna ning prae keskmisel kuumusel kaane all soovitud konsistentsini.

10 mai 2014

Krõbedad porgandikotletid

Minu esimesed taimsed kotletid, tundusid kuidagi harjumatud, kui olen siiani koguaeg liha sisaldavaid kotlette söönud. Retsepti sain Taimetoit.ee lehelt.

Vaja läheb:
2 suurt porgandit
400g purk (valgeid) ube
1 sibul
3/4tl kuivatatud rosmariini
3/4tl kuivatatud tüümiani
1/2tl jahvatatud vürtskööment
1/2tl karripulbrit
1tl soola
80g täistera nisujahu
praadimiseks õli
 
 
Pese porgandid (koorima ei pea) ja riivi jämeda riiviga. Lisa kurnatud ja loputatud purgioad, peeneks hakitud sibul ja kõik maitseained. Mudi  ja pigista kätega, kuni oad on purustatud ja kõik ained segunenud. Lisa jahu ja sega veel kätega. Aja pannil õli kuumaks. Vormi kotletid ja küpseta, kuni mõlemalt poolt krõbedad. Serveeri näiteks eineleiva peal, burgeri vahel, kartulipudru, pasta, tatra või riisiga.