04 detsember 2014

Porgandikook Meekreemiga

Üks mu lemmikuid on porgandikook, see siin on neist üks tervislikum. Meekreem on muidugi üsna rammus. Retsepti sain jällegi Raudne tervis lehelt. Head maiustamist ;)

Vaja läheb:
300g mandlijahu
1tl meresoola
1tl söögisoodat
1sl kaneeli
1tl muskaatpähklit
5 muna
150g mett
200g kookosõli
400g värskelt peeneks riivitud porgandit
150g purustatud sarapuupähkleid
150g rosinaid (ei ole kohustuslik)

Meekreem:
200g võid
200g toorjuustu
70g mett

Sega kausis mandlijahu, meresool, söögisooda, kaneel ja muskaatpähkel. Sega teises kausis munad, mesi ja kookosõli. Kalla märg segu kuiva seguga ühte kaussi ja sega ühtlaseks massiks. Lisa segule riivitud porgandid ja sega ühtlaseks. Sega taignasse rosinad ja purustatud sarapuupähklid, kui soovid. Vala valmis segu koogivormi ja küpseta 175 kraadi juures 40 minutit või kuni hambaork koogi seest puhtana välja tuleb. Lase vähemalt paar tundi jahtuda.
Meekreemi tarvis lisa kõik komponendid kaussi ning sega, kuni saad ühtlase kreemi. Määri ühtlase kihina porgandikoogile ning naudi.

02 detsember 2014

Kanaga täidetud avokaadod

Üks väga tervislik retsept, mis ei tekita kõhus rasket tunnet. Mina valmistasin kõrvale tatart aga see on juba igaühe enda valik mida sinna kõrvale teha. Retsepti sain Raudne tervis lehelt.

Vaja läheb:
450g kanafileed
4 keskmise suurusega avokaadot
400ml kookospiima
1/2tl vürtköömneid
1/2tl tšillipulbrit
2sl soola
1sl pipart
25g hakitud koriandrit
4 väikse laimi mahl
1sl oliivõli
4 küüslauguküünt
2dl kanapuljongit

Pruunista hakitud küüslauguküüned kuumal õliga pannil. Edasi võid need kas pannile jätta või pannilt ära võtta, jättes järele küüslaugumaitselise õli. Maitsesta kanafilee kergelt soolaga ning pruunista pannil keskmisel kuumusel mõlemalt poolt 2 minutit. Kalla kanafileede peale kanapuljong (nii palju et fileed jääksid kõik puljongisse) ning lase umbes 20min vaiksel tulel podiseda. Kui kana on pehme tõsta fileed kaussi ning tee kahvli ja käte abil liha ribadeks. Lisa rebitud kanale vürtköömned, tšillipulber, 1sl soola ja pipart ja sega ühtlaseks. Pese ja poolita avokaadod ning pane ahjuplaadile küpsetuspaberi peale. Täida avokaadod kanaga ning küpseta 200 kraadi juures 5 minutit. Kastme jaoks sega kookospiim laimimahla ja hakitud koriandriga. Võta avokaadod ahjust välja, serveeri kookoskastmega ja naudi.

01 detsember 2014

Kergelt tšilline tomatisupp toorjuustu ja krevettidega

Külmal ajal väga hea supp mis annab sooja ja samas on ka tervislik ning maitsev. Ise kõiki koostisosi ei kasutanud ja tegin retsepti endale mugavamaks. Kasutasin toidutare mahukat retseptikogu.

Vaja läheb:
1 sibul
3 küünt küüslauku
2sl oliivõli
800g purustatud tomateid
3,5dl köögiviljapuljongit
1 peotäis basiiliku lehti
200g philadelphia sweet chilli toorjuustu
1tl demerara suhkrut
soola
musta pipart

Krevetid:
12 tk hiidkrevette
2 küünt küüslauku
1 kaun kuivatatud tšillit
oliivõli

Kuumuta potis õli. Lisa hakitud sibul ja purustatud küüslauk ning hauta madalal kuumusel umbes 4 minutit. Sega juurde tomatid ja köögiviljapuljong ning kuumuta supp keemiseni. Alanda kuumust, kata pott kaanega ning keeda madalal kuumusel umbes 10 minutit. Lisa basiilik ja toorjuust ning püreesta nuimikseriga ühtlaseks. Kuumuta läbi, sega juurde suhkur, maitse järgi soola, värskelt jahvatatud pipart. Sulata hiidkrevetid ja kalla liigne vedelik ära. Kuumuta pannil oliiviõli, haki sisse tšilli ja purustatud küüslauk. Prae krevette mõlemalt poolt umbes 1-2 minutit. Maitsesta soolaga ning tõsta supile.