31 mai 2015

Parmesanikana

Tõesti väga lihtne retsept, mis valmib lausa möödaminnes. Ise natuke mugandasin retsepti. Nimelt parmesani asemel kasutasin tavalist riivjuustu ja majoneesi asemel kreeka jogurtit ning peterselli asemel tilli. Retsepti sain Ragne blogist.

Vaja läheb:
4 broilerifileed
0,75dl majoneesi
0,5dl riivitud parmesani
2sl hakitud peterselli
0,5 peeneks hakitud küüslauguküünt
soola,pipart

Maitsesta broilerfileed soolaga ning aseta ahjuvormi (kasuta täpselt parajat vormi, et tühja ruumi palju ei jääks). Sega omavahel ülejäänud ained, maitsesta soola ja pipraga ning laota segu broilerifileedele. Küpseta 175 kraadi juures 35-40 minutit.

03 mai 2015

Vaesed rüütlid, magusad

Nädalavahetustel mulle ikka meeldib katsetada teistsuguseid hommikusööke, seekord siis tegin vaeseid rüütleid. Kuna kohupiim oli juba olemas siis kohupiimakreemi asemel kasutasin kohupiima mille maitsestasin suhkru, vanillisuhkru ja koorega. Serveerisin hapukate vaarikatega mis tasakaalustab magusat maitset. Retsepti sain Toidutarest.

Vaja läheb:
sai
või praadimiseks
rõõsk koor või piim
muna
suhkur
vanillisuhkur
kohupiimakreem
peale marjad

Sega omavahel koor, muna, suhkur ja vanillisuhkur. Kasta saiaviilud kooresegusse ja prae pannil võis mõlemalt poolt kuldseks. Serveeri kohe kohupiimakreemi ja marjadega.

01 mai 2015

Lõhepasta

Kui kõht tühi ja aega vähe siis on väga hea sellist pastat teha. Koguseid ei oskagi öelda, igaüks lisab oma tunde järgi. Retsepti sain kaalustalla lehelt.

Vaja läheb:
Täisteraspagetid
Lõhe
Oliiviõli
kohvikoor
küüslauk
sool
sidrunipipar
pipar
basiilik või till

Keeda pasta soolaga maitsestatud vees. Samal ajal kui spagetid keevad, prae oliiviõlis lühikest aega küüslauk ning mõne minuti pärast lisa tükeldatud lõhe. Prae kuni lõhe on kergelt valmis, lisa kohvikoor ning kuumuta keemiseni. Maitsesta soola, sidrunipipra ja pipraga. Serveeri ja raputa peale basiilikut või tilli.