17 aprill 2016

Paella seente, tsukiini ja aedubadega

Jällegi üks tervislik retsept mida on lihtne valmistada. Kasutasin täistera riisi mis väga hästi siia rooga ei sobi, järgmine kord proovin sobivama riisiga. Paella valmistamiseks pidavat sobima Carnaroli riis lühike ja ümara teraga riis, mis ühtlaselt keeb pehmeks. kogusest saab söönuks 4 inimest. Retsepti sain Bonduelle lehelt.

Vaja läheb:
240g pikateralist riisi
0,5 purki valgeid ube
1 purk marineeritud šampinjone
1 tsukiinit
sidrunit
1tl karrit
1tl jahvatatud tšillipipart
3sl oliiviõli
soola, pipart

Lõigake tsukiin keskmisteks kuubikuteks ja pruunistage oliiviõlis koos šampinjonidega. Puistake pannile kuiva riisi, lisage soola, pipart, vürtsained ja segage läbi. Lisage vett niipalju, et riis oleks kaetud 1 cm veega ja hautage kuni riis tõmbab endasse kogu vedeliku. Lisage oad ja hautage kuni paella on valmis — 15-20 minutit. Serveerige, kastes rikkalikult sidrunimahlaga.

10 aprill 2016

Kuskuss hakkliha ja köögiviljadega

Viimasel ajal üha tihedamini püüan kasutada uusi komponente enda roogade valmistamisel. Nüüd siis kasutasin kuskussi mis on väga maitsev ja kiirelt valmiv lisand mida saab enda äranägemise järgi maitsestada. Retsepti sain Toidutarest. Kogusest saab söönuks 4 inimest.

Vaja läheb:
4dl kuskuss
4dl vesi
1 lihaleemekuubik
2sl võid
300g hakkliha
0,5tl soola
musta pipart
2 tomatit
pool värsket kurki
värske petersell
riivjuust

Kuumuta vesi keemiseni ja maitsesta puljongikuubikuga, lisasin ka törtsu õli ja soola. Sega sisse kuskuss ja kata pealt kaanega. Võta pott pliidilt ja lase seista kaane all 5 minutit. Sega hulka või, et terad üksteisest eralduksid. Pruunista hakkliha omas rasvas ning maitsesta soola ja pipraga. Koori kurk, lõika koos tomatitega väikesteks kuubikuteks ja sega koos hakklihaga kuskussi hulka. Serveeri riivjuustu ja tükeldatud ürtidega.

09 aprill 2016

Pasta tomati-koorekastmes

Viimasel ajal üldse ei viitsi keerulisi roogasid valmistada. Vaid panustan lihtsatele ja toitvatele retseptidele ja muidugi ka tervislikele. Samuti täisterapasta on minu üks lemmikuid. Kogusest saab söönuks 2 inimest. Retsepti sain Veganmaailmast.

Vaja läheb:
4 tomatit
4 küüslauguküünt
1 väiksem sibul
2sl õli
veidi soola ja musta pipart
2 tassi (täistera) pastat
200ml taimset koort

Pane pasta kergelt soolatud vette keema. Samal ajal tükelda sibul ja küüslauk peeneks ja prae õlis kergelt kuldpruuniks. Lisa tükeldatud tomatid ja kuumuta kaane all mõned minutid, aeg-ajalt segades. Lisa sool, pipar ja sojakoor ning sega. Lisa pehmeks keedetud ja kurnatud pasta pannile ja sega. Serveeri kohe.

02 aprill 2016

Kuum šokolaad

Vahel on hea juua midagi mõnusat ja sooja. Seega leidsin selle retsepti veganmaailmast.

Vaja läheb:
taimset piima
tumedat šokolaadi
näputäis vaniljesuhkrut

Kuumuta piima väikeses potis madalal kuumusel ning lisa tükeldatud šokolaad. Kuumuta seni, kuni šokolaad on sulanud. Vala tassi ja serveeri kuumalt.