28 oktoober 2010

Kringel

Tegemist siis minu esimese kringliga, vaatamata minu suurele hirmule esimese kringli küpsetamise ees, tuli kringel väga maitsev. Rosinaid lisasin topelt, kuna mulle meeldib kui kringlis on väga palju rosinaid. 

Vaja läheb:
25g presspärmi
2sl suhkrut
80g võid
2 muna
2dl piima
4-5dl jahu
Täidis:
80g võid
1dl suhkrut
2sl kakaod
peotäis rosinaid
Glasuur:
100g sulatatud margariini või võid
1dl suhkrut
2sl kakaod
1,5sl piima

Pärm lahustada suhkruga, lisada jahtunud sulatatud või, lahtiklopitud munad, piima ja jahu (piim ei pea olema leige). Sõtkuda siledaks taignaks ja panna 30 minutiks külmkappi kerkima. Täidise jaoks sulatada potis või, lisada suhkur ja kakao, kuumutada kuni suhkur on lahustunud, võtta tulelt ning lisada rosinad. Kerkinud taigen rullida lahti, ristküliku kujuliseks, määrida peale täidis ja keerata rulli. Rull lõigata pikkupidi pooleks ja põimida need omavahel läbi. Küpsetada u. 30 minutit 225 kraadises ahjus. Glasuuriks sulatada potis või, lisada suhkur ja kakao, võtta segu tulelt ja lisada piim. Kui kringel on valmis siis määrida kuumalt glasuuriga.
Allikas: Kokkamine

Kommentaare ei ole: