18 september 2012

Magus-hapu kanaroog

Väga maitsev Hiina laadne roog, mis maitseb tõesti hästi. Kõrvale sobib väga hästi riis. Kui kõrvale teha ka riisi, siis saab söönuks 4 inimest. Suhkruherne kaunasid ei olnud kahjuks kusagilt saada, seepärast seekord jäid nad välja. Retsept pärineb siit.

Vaja läheb:
400g kanafileed

9sl ketšupit
3sl veiniäädikat
4sl tumedat muscovado suhkrut
2 küüslauguküünt
1 väike punane sibul
2 paprikat
100g noori suhkruherne kaunu
soovi korral ka 200g konserveeritud ananassi tükke

Võta suur kauss, sega seal kokku ketšup, veiniäädikas ja suhkur, seejärel lisa purustatud küüslauk, tükkideks lõigatud kanafilee ning viimasena õhukesed sibulaviilud ja viilutatud paprika. Jäta vähemalt 30 minutiks marineeruma. Seejärel tõsta marineerunud kana ja köögiviljad ahjuvormi ning küpseta 200 kraadi juures ca 20 minutit (oleneb, kui suured tükid kanafileest lõikasid). Kui tahad ka ananasse lisada, siis lisa need paar minutit enne roa täielikku valmimist. Enne serveerimist lisa viilutatud suhkruherne kaunad ja sega läbi.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Lõpuks ometi leidsin selle retsepti üles! Väga hea tuli! :)

Gredi ütles ...

;)