01 detsember 2014

Kergelt tšilline tomatisupp toorjuustu ja krevettidega

Külmal ajal väga hea supp mis annab sooja ja samas on ka tervislik ning maitsev. Ise kõiki koostisosi ei kasutanud ja tegin retsepti endale mugavamaks. Kasutasin toidutare mahukat retseptikogu.

Vaja läheb:
1 sibul
3 küünt küüslauku
2sl oliivõli
800g purustatud tomateid
3,5dl köögiviljapuljongit
1 peotäis basiiliku lehti
200g philadelphia sweet chilli toorjuustu
1tl demerara suhkrut
soola
musta pipart

Krevetid:
12 tk hiidkrevette
2 küünt küüslauku
1 kaun kuivatatud tšillit
oliivõli

Kuumuta potis õli. Lisa hakitud sibul ja purustatud küüslauk ning hauta madalal kuumusel umbes 4 minutit. Sega juurde tomatid ja köögiviljapuljong ning kuumuta supp keemiseni. Alanda kuumust, kata pott kaanega ning keeda madalal kuumusel umbes 10 minutit. Lisa basiilik ja toorjuust ning püreesta nuimikseriga ühtlaseks. Kuumuta läbi, sega juurde suhkur, maitse järgi soola, värskelt jahvatatud pipart. Sulata hiidkrevetid ja kalla liigne vedelik ära. Kuumuta pannil oliiviõli, haki sisse tšilli ja purustatud küüslauk. Prae krevette mõlemalt poolt umbes 1-2 minutit. Maitsesta soolaga ning tõsta supile.

Kommentaare ei ole: