19 märts 2015

Šokolaaditükkidega banaanileib

Üks mõnus banaanileib sobib hästi kohvi kõrvale tuttavatele pakkumiseks. Jällegi samas tervislik ja mitte liiga magus. Retsepti sain raudne tervis kodulehelt.

Vaja läheb:
600g küpseid banaane, purustatud
4 muna
140g mandlivõid
4sl kookosrasva, sulatatud

75g kookosjahu
1/2tl kaneeli
1tl söögisoodat
1tl küpsetuspulbrit
1tl vanilliekstrakti
näpuotsatäis meresoola
170g tumedat šokolaadi, tükeldatud (70%)

Sega suures kausis purustatud banaanid, munad, kookosrasv, vanilliekstrakt ja mandlivõi. Lisa kookosjahu, kaneel, söögisooda, küpsetuspulber ja meresool ning sega korralikult. Sega sisse ka šokolaaditükid. Kalla taigen rasvaga määritud 23×12 cm küpsetusvormi. Küpseta leiba 180 kraadises ahjus 50-60 min, kuni tikk leiva keskele torgatuna puhtalt välja tuleb. Võta ahjust välja ning lase jahtuda pool tundi. Seejärel tõsta leib vormist välja ning lase lõplikult ära jahtuda.

Kommentaare ei ole: