01 aprill 2017

Bolognese mandlitega

Häbi kohe tunnistada, aga pole juba kaua aega ühtegi postitust teinud, kuna aeg lausa lendab ja käed jalad tegemist täis. Kuid nüüd katsun oma viga parandada ja postitan ühe huvitava taimetoidu pasta. Retsepti sain taimetoidu lehelt.

Vaja läheb:
250g tagliatellesid
150g koorega mandleid
1 sibul
2sl õli
2 suurt küüslauguküünt
soola, pipart
2tl suhkrut
500g tomatipastat
120ml kuuma vett

Keeda tagliatellesid rohkes vees 10 - 12 minutit. Samal ajal purusta mandlid. Mina valasin mandlid sügavasse kaussi ja kasutasin purustamiseks saumikserit. Võid kasutada ka köögikombaini. Mõned mandlitükid võivad suuremad ka jääda. Jäta mandlipuru praegu kõrvale.

Koori sibul, lõika neljaks ja viiluta. Aja pann või paksema põhjaga kastrul kuumaks ja vala sinna õli. Lisa sibulaviilud ja prae paar minutit. Lisa hakitud küüslauguküüned, sool, pipar, suhkur ja mandlipuru. Prae minutike. Lisa tomatipasta ja vesi. Sega ning lasta paar minutit podiseda. Kurna pasta ja sega kastmega läbi. Serveeri kohe! Kui peaksid pastat hiljem soojendama, võid sortsuke kuuma vett lisada.

Kommentaare ei ole: