19 veebruar 2018

Porgandisupp kookospiimaga

Püreesupp on viimasel ajal üks mu lemmikuid ja eelistan tavaliselt ilma lihata. Selle retsepti sain veganmaailm.com lehelt ja maitseb väga hea. Maitseainete osas tegin natuke oma loomingut, lisasin ka kurkumi.

Vaja läheb:
5-6 porgandit
1 sibul
2 küüslauguküünt
2 spl taimeõli
1 tl värsket ingverit
1,5 tl karrit
3 tassi juurviljapuljongit
soola
veidi tšillipulbrit
2 loorberilehte
1/2 tassi kookospiima

Koori porgandid ja viiluta peeneks. Tükelda sibul, küüslauk ja ingver peeneks. Vala poti põhja õli ja prae madalal kuumusel sibulat mõned minutid. Seejärel lisa ingver, küüslauk ja porgandid. Sega ja vala peale puljong. Lisa karri ja vajadusel veidi soola. Lisa tšillipulber. Keeda seni kuni porgandid on pehmed. Lisa aeg-ajalt veidi vett. Võta loorberilehed supist välja. Lase veidi jahtuda ja püreesta saumiksriga seni kuni oled saanud ühtlase konsistentsiga püree. Lisa kookospiim ja kuumuta korra keemiseni. Serveeri kohe.

Kommentaare ei ole: