29 jaanuar 2011

Popina sidrunikeeks valge šokolaadi glasuuriga

Huvitav keeks, mille leidsin nami-namist. Polnud varem sellist kooslust näinud ja otsustasin proovida. Hapu sidrun ja magus šokolaad sobivad vägagi hästi kokku. Glasuur viib lausa keele alla;)

Vaja läheb:
65g pehmet toasooja võid
135g suhkrut
2 keskmise suurusega muna
135g nisujahu
1,5tl küpsetuspulbrit
2 vahatamata sidrunit (peenelt riivitud koor ja pressitud mahl)
Valge šokolaadi glasuur:
150g hakitud šokolaadi + veidi riivitud šokolaadi
0.75dl 35% rõõska koort

Pane või ja suhkur kaussi ning klopi mikseriga ühtlaseks. Lisa munad ning vahusta veel paar minutit, kuni tainas on hele ja kohev. Sega õrnalt juurde jahu ja küpsetuspulber. Viimasena lisa sidrunikoor ja -mahl. Kalla tainas võitatud ja küpsetuspaberiga vooderdatud 17x9 cm keeksivormi. Küpseta 170-kraadises ahjus 25 minutit. Valmis keeks on kuldne ja sõrmega katsudes veidi vetruv. Võta keeks ahjust välja ja lase jahtuda. Valmista šokolaadiglasuur. Pane hakitud valge šokolaad kaussi. Kuumuta rõõsk koor tasakesi keemiseni, siis kalla hakitud šokolaadi hulka ja sega ühtlaseks. Lase paar minutit jahtuda, siis pane 15 minutiks külmkappi, et glasuur veidi pakseneks.  Määri šokolaadiglasuuri koogile, puista peale veidi riivitud šokolaadi. 

Kommentaare ei ole: