26 jaanuar 2011

Suitsukana-klimbisupp

Esimest korda elus tegin ise klimpe, kuid tulid väga head. Sulatatud juust teeb klimbid veelgi paremaks nii maitse kui ka tekstuuri poolest. Mmm see supp viib lausa keele alla.

Vaja läheb:
5 kartulit
3 väiksemat porgandit
2 suitsukana koiba
1 sibul
1 küüslauguküüs
2 puljongikuubikut
soola, pipart
tilli

Klimbid:
2 muna
3dl jahu
1,5sl sulatatud võid
3sl sulatatud juustu
veidi piima u. 50ml.
soola

Tükeldatud porgand, sibul, küüslauk passeerida potipõhjas, valada peale umbes 1,25l vett ja ajada keema. Lisada tükeldatud kartul. Kanakoiva küljest võtta liha ja tükeldada ning lisada supile. Klimbitaigna jaoks kloppida munad lahti ja segada teised ained juurde. Kui ei soovi sulatatud juustu panna, lisada lihtsalt veidi rohkem piima(150ml). Aga sulajuustuga jäid klimbid väga mõnusad. Kui liha on supile sisse pandud, teha ka klimbid. Lusikas kasta supivedelikku ja märja lusikaga võtta kausi äärest poole teelusika suurune klimp ning hoida niikaua lusikat supis, kuni klimp tuleb lusika küljest lahti. Klimbid on valmis, kui tõusevad pinnale. Supp maitsestada tilli, soola ja pipraga.
Allikas: Kokkamine

Kommentaare ei ole: