30 august 2011

Pannkoogid hakkliha-riisi täidisega

Juba üle kolme kuu on möödas sellest ajast kui viimati siia midagi lisasin. Kuna suvi möödus Eestist väljaspool ja tegemist oli rohkem kui küll siis ei olnud aega blogiga tegeleda. Kuid nüüd on aeg tagasi naasta oma kõige mõnusama tegevuse juurde milleks on kokkamine. Et jutt väga pikaks ei veniks siis asun peamise juurde, milleks siis seekord soolased pannkoogid. Inspiratsiooni sain ühest söögikohast kus ma neid sõin, seal maitsesid nad nii head, et nüüd mõtlesin järgi proovida. Maitsvad on nad tõesti, juurde sobib mõni külm kaste või ka näiteks lihtsalt hapukoor.

Vaja läheb:
3 muna
4dl jahu
5dl piima
0,5tl soola
2sl õli või sulavõid
1tl küpsetuspulbrit

Täidis:
125g riisi
250g hakkliha
1 sibul
100g riivjuustu (tugevamaitselist)
soola
pipart
hakklihamaitseainet

Klopi munad lahti. Lisa jahu ja pool piimakogusest ning klopi niikaua kuni kõik jahutükid on väljas, siis lisa ülejäänud piim, sool, õli ja küpsetuspulber. Pane taigen külmikusse seisma kuni tegeled täidise valmistamisega.

Keeda riis soolaga maitsestatud vees pehmeks. Maitse lisamiseks võid vette lisada veel riisimaitseainet või karrit. Pruunista hakkliha hakitud sibulaga. Maitsesta soola, pipra ja hakklihamaitseainega.
Sega riis, juust ja hakklihasegu kokku ja jäta sooja kohta. Küpseta valmis pannkoogid. Tõsta täidis koogikestele ja voldi need kokku.

Kommentaare ei ole: