23 oktoober 2012

Nõukogude naise õunakook

Kui mõtlen õunakoogi peale siis ma kunagi ei taha teha seda kõige kõige lihtsamat õunakooki vaid otsin ikkagi erinevaid ja vähem tuntumaid. See õunakook on mõnusalt mahlane, seepärast kadus ta meie pere laualt väga kiiresti;) Retsept pärineb siit.

Vaja läheb:
100g võid
1dl suhkrut
1 muna
3dl jahu
1tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
1,5dl keefirit

4-5 õuna

2sl suhkrut
1tl kaneeli
25g võid

Vahusta pehme toasoe või suhkruga, lisa muna ja vahusta ühtlaseks. Vala juurde küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu ning keefir. Sega hästi läbi. Kata jahuse lusikaselja abil pehme tainaga 26-cm lahtikäiva vormi põhi ja umbes sentimeeter kõrgemalt ka äär. Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika paksemateks viiludeks. Kata tainapõhi tihedalt õunaviiludega, puista peale suhkur ja kaneel ning lõika mõned võitükid (võid või ka sulatada ja siis üle koogi niristada). Küpseta 200 kraadi juures umbes 30 minutit. Kook maitseb kõige paremini soojalt.

Kommentaare ei ole: