09 november 2013

Värske kartuli- viinerisalat tilli vinegretiga

Vahepeal kohe tuli isu salati järgi mis oleks toitev ja samas tervislik, ja siis leidsingi selle retsepti. Kuna mul olid eelmisest päevast järgi keedetud kartulid siis kasutasin neid. Kevadisel ja suvisel ajal väga hea salat.

Vaja läheb:
2-3 Talleggi kanaviinerit
1 väiksem värske kurk
5 kartulit
6 redist
peotäis meelepärast rohelist salatit

Tilli- vinegrettkastme jaoks:
1 sl valgeveini- või vahuveini äädikat
2-3 sl külmpressitud oliiviõli
soola, suhkrut, punt peeneks hakitud tilli
 
Salati jaoks viiluta viinerid ja prae pannil kergelt läbi. Õrnalt koori ja viiluta värske kurk ning viiluta redised. Pese (värsked) kartulid ja keeda koos koorega soolaga maitsestatud vees pehmeks. Poolita keedetud kartulid ja prae kergelt pannil pruuniks. Pese lehtsalat ja rebi taldrikule, laota peale viilutatud kurk ja redis ning kõige peale pane kartulid ja viinerid. Kastme jaoks vispelda kokku äädikas ja oliiviõli ning maitsesta soola, suhkru ja tilliga. Nirista kaste salatile ja serveeri kohe. 

Kommentaare ei ole: