08 detsember 2013

Aglio e Olio ehk küüslauk ja õli

Väga lihtne pasta, mis koosneb vähestest komponentidest. Kuid siiski maitsev toit.
Retsepti sain Toidutarest. Sellest kogusest saab söönuks 4 inimest.

Vaja läheb:
400g spagette
8 küünt küüslauku
oliivõli
petersellilehti
parmesani juustu

Keeda spagetid vastavalt pakendil olevale juhendile al dente. Tavaliselt võtab see aega 7–8 minutit. Ära jumala pärast spagette lödiks keeda! See on suurim kuritegu, millega võib pasta valmistamisel hakkama saada. Samal ajal kuumuta pannil ohtralt külmpressitud oliiviõli ja lisa hakitud küüslauk. Ära küüslauku ära kõrveta, siis muutub selle maitse kibedaks! Kui küüslauk saab valmis enne spagette, eemalda lihtsalt pann mõneks ajaks tulelt. Nõruta spagetid ja jäta alles umbes pool klaasi keeduvett. Lisa spagetid küüslaugule ja kuumuta läbi. Nüüd lisa pisut spagettide keeduvett, nii jääb pasta mahlasem ilma õli lisamata. Lisa hakitud petersell ja sega kogu kupatus läbi. Maitsesta soola ja pipraga ning serveeri kohe koos riivitud parmesaniga.

Kommentaare ei ole: