09 detsember 2010

Kalapulgavorm

Erinevad vormiroad on minu lemmikud, miks siis mitte lisada vormirooga ka teada tuntud kalapulki. Väga kiirelt valmiv toit, lihtsamalt saab selle valmis kui kasutada külmutatud kartulikuubikuid ja sibulat nagu algses retseptis, kuid mulle selline variant kuidagi ei sobi, seega ikka kasutasin tavalisi kartuleid, koorisin ja tükeldasin koos sibulaga. Samuti algses retseptis toodud kalapulkade hulka soovitan kahekordistada, kuna üks pakk on suure ahjuvormi kohta liiga vähe.

Vaja läheb:
500g hakitud kartulit
1 suur sibul
2dl 35% rõõska koort
soola
pipart
tilli
250g kalapulki (kui suur ahjuvorm siis 500g kalapulki)
1sl võid
2dl riivitud juustu

Määri lai ahjuvorm võiga, lisa sibula-kartulikuubikud ja rõõsk koor. Maitsesta soola, pipra ja tilliga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit. Prae samal ajal kalapulgad vastavalt pakendi juhistele. Aseta praetud kalapulgad kartulivormile ja puista peale riivitud juustu. Küpseta ahju ülaosas veel 5 minutit, kuni juust sulab ja pruunistub kergelt. Kaunista tilliga ja serveeri värske salatiga.

Kommentaare ei ole: