25 detsember 2010

Kodutehtud kondenspiim

Kondenspiim on selline asi mis kaob kiirelt külmkapist, kuna see süüakse lihtsalt ära:) Võtsin siis selle tegemise käsile, kuna olen hetkel vanemate juures ja saan siin puupliiti kasutada siis on seda siin vanemate juures kõige parem teha. Kokkuvõttes võin öelda et oleks pidanud vähem keetma,sest tulemuseks oli pigem iirisekreem kui kondenspiim, kuid vaatamata sellele tuli ta hea ikkagi. Ning tegin saadud retsepti järgi topeltkoguse, arvasin et saan siis rohkem purke täita, kuid sellest 2 liitrist piimast sain 3 väikest purki ainult täidetud.

Vaja läheb:
2liitrit piima
600g suhkrut
2tl vanillisuhkrut

Lase piim koos suhkrutega keema. Seejärel kuumuta segu keskmisel kuumusel ca 1 tund, kuni kondenspiima paksenemiseni. Ongi valmis! (Kui tahad karamellisemat nö ülekeedetud kondenspiima, siis lase kauem keeda)
 

4 kommentaari:

Kerli ütles ...

Mis rasvasisaldusega piima tuleks kasutada? :)

Gredi ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Gredi ütles ...

Täispiima 3,5%-list, unustasin seda mainida ;)

Unknown ütles ...

tere.Kas laktoosivabast piimast on ka sellist magusat asja vöimalik teha ,seal on aind 1,5 %-ne.