04 detsember 2010

Kiire kanapilaff

Vanasti ei söönud ma üldse riisi, kuid mida vanemaks saan seda rohkem on mulle riis toidu sees meeldima hakanud. Seega otsisingi retsepti kus oleks riis sees. Ning samas kerge ja lihtne toit, mis ei muuda kõhus olemist raskeks. Toit tuli välja uskumatult hea, isegi parem kui lootsin. Soovitan kõigile riisi sõpradele ja pilaffi armatajatele;)

Vaja läheb:
2,5dl pikateralist riisi
500g kanafileed
2sl õli
2 porgandit
2 sibulat
1 kollane või punane paprika
0,5-1dl tomatipastat
5dl kuuma kanapuljongit
3-4sl hakitud värsket tilli
sool
musta pipart

Keeda riis soolases vees. Lõika kanafileed väikesteks kuubikuteks ning pruunista pannil kuumas õlis. Viiluta porgandid õhukeselt, haki sibulad ja paprikakaun. Lisa kanatükkide juurde ning kuumuta paar minutit. Lisa tomatipasta, maitsesta soola-pipraga. Vala peale kuum puljong ning hauta aeg-ajalt segades 15-20 minutit, kuni kanaliha on pehme. Lõpus sega hulka keedetud riis ja hakitud till ning hauta paar minutit üheskoos. Vajadusel maitsesta veel soola-pipraga. 

Kommentaare ei ole: