09 veebruar 2011

Ahjuõuna-jogurtitort

Esimene tort kus kasutasin želatiini, uskumatu aga tõsi kuid tort tarretus ilusti;) Õhtul hilja tegin tordi valmis ja hommikul oli tort ilusti tarretunud. Nüüd vist tuleb hakata rohkem želatiini kasutama, sest selle kasutamine polegi nii raske kui tundub. Retsept pärineb siit.

Vaja läheb:
300g Digestive küpsiseid
100g võid

1liiter/1kg ahjuõuna jogurtit

4dl vahukoort
3sl suhkrut (või rohkem, pane maitse järgi)
1tl vanillisuhkrut
3.8sl/30g želatiini + 1dl vett paisutamiseks

peale raputamiseks (magusat) kakaopulbrit

Vooderda lahtikäiv 26cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga (Ilus jääb, kui paned ühe ratta vormi põhja, ja äärtesse "liimid" või abiga pikad ribad). Pane želatiin külma veega umbes 10 minutiks paisuma. Purusta küpsised (kas siis köögikombainis või pudrunuiaga) ning lisa sulatatud või. Sega ühtlaselt läbi ja suru koogivormi põhja. Vahusta vahukoor suhkruga pehmete tippude tekkimiseni, lisa vanillisuhkur ja jogurt. Kuumuta želatiin veevannil vedelaks ning lase veidi jahtuda (leigeks). Nirista želatiin peene joana jogurtimassi hulka, samal ajal pidevalt vahustades. Vahusta miksriga ühtlaselt läbi ja vala koogivormi. Pane külmkappi 5-6 tunniks või üleöö seisma. Enne serveerimist raputa peale kakaopulbrit.

Kommentaare ei ole: