12 veebruar 2011

Kreemine singipasta

Väga kiiresti valmiv pasta ja kui mõnus kreemine suutäis. Selline pasta lausa viib keele alla:P

Vaja läheb:
2-3 küünt küüslauku
100g peekonit(kasutasin Nõo hommikupeekonit)
200ml vahukoort
1 tops sulatatud juustu (Merevaik tavaline)
riivitud parmesani
soola, pipart
kuivatud või värsket basiilikut
500g pastat

Kuumuta pann keskmisel kuumusel, pane pannile sorts (oliivi)õli ja kuumuta hakitud küüslauku veidi aega. Jälgi kindlasti, et kõrbema ei läheks, siis muutub küüslauk mõruks. Lisa tükeldatud peekon ja lase rasval välja sulada, kalla peale koor ja lase veidi podiseda. Lisa sulatatud juust, basiilik, maitsesta soola ja pipraga ning kuumuta veel mõned minutid. Kastme valmistamise ajal pane soolaga maitsestatud vette keema pasta ja keeda ca 1 minut vähem, kui pakil märgitud. Kui pasta on keenud, kurna (jäta igaks juhuks veidi pastakeeduvett potti, kui lõpptulemus peaks liiga kuiv olema, selle veega saab kastme paksust parajaks timmida) ja sega pasta kastmega. Pane taldrikule, lisa ohtralt riivitud parmesani ja söö kohe.

Kommentaare ei ole: