27 august 2012

Penne juustu-tomatikastmes

Suvisel tomatihooajal valmista seda rooga värskete kodumaiste tomatitega, muul ajal kasuta konservi. Tšillipiprad lisavad pastaroale mõnusat teravust, kuid ilmtingimata neid kasutama ei pea. Mina jätsin tšillipiprad seekord välja.

Vaja läheb:
400g pennet
Juustu-tomatikaste:
100-200g sealiha
1 sibul
2 küüslauguküünt
2sl võid
1 purk (400g) purustatud tomateid või
500g värskeid tomateid
2 väikest tšillikauna
värsket peterselli
200g riivitud juustu
soola
musta pipart

Lõika liha ribadeks. Koori ja tükelda sibul, viiluta küüslauk. Keeda pennet rohkes soolakas vees 5 minutit. Sulata pannil või ja pruunista selles liha. Lisa sibul ja küüslauk, mõne aja pärast ka tomatikonserv või kooritud-tükeldatud värsked tomatid ning poolitatud-puhastatud tšillikaunad. Sega läbi ning maitsesta soola-pipraga, hauta madalal kuumusel 5-10 minutit. Nõruta pasta, kalla kastme hulka ja sega korralikult. Hauta tasakesi, kuni pasta on pehme. Tükelda petersell ja lisa koos riivjuustuga potti, sega läbi. Soovi korral võta tšillid enne serveerimist potist välja.

Kommentaare ei ole: