22 jaanuar 2013

Isetehtud müsli mee ja šokolaadiga

No see on minu lemmik müsli. Isetehtud müsli on ikka üks hea hommikusöök küll ja päev saabki kohe õige hoo sisse. Retsepti sain siit.

Vaja läheb:
100g mett
50g võid
500g kaerahelbeid
2tl vaniljesuhkrut
2tl kaneeli
100g hakitud banaanilaaste
100g hakitud mandleid
100g rosinaid
150g piimašokolaadi
 
 
Sulata pliidil mesi ja või. Sega omavahel kokku kaerahelbed, kaneel, vaniljesuhkur, banaanilaastud ja mandlid. Lisa mee-või segu ja sega kõik hoolega läbi. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja rösti kaerahelbe segu 170 kraadi juures 20-30 minutit kuni müslisegu on mõnusalt kuldpruun. Sega ka helbeid ahjus, et alumised ka küpseda saaks. Sulata šokolaad vesivannil. Lisa ahjust tulnud müslisegule rosinad ja kõige lõpus sulašokolaad. Lase jahtuda ja söö koos piima või jogurtiga.

Kommentaare ei ole: