02 aprill 2011

Küpsisetort

Miks mitte kasutada pudinguid küpsisetordi täidiseks, minumeelest super idee ja peale selle ka veel väga maitsev tulemus. Küpsised ladusin 3×4 ja tuli 5 kihti. Tulemus jäi mahlane ja väga mõnusalt magus. Katteks kasutasin sulatatud šokolaadi (mesikäpp) ja veel selle peale valget šokolaadi küpsise ja pähklitükkidega. Pealmise küpsise kihi jaotasin heledate ja tumedate küpsistega pooleks, nii jagusid küpsised ilusti.

Vaja läheb:
2 pakki heledaid küpsiseid
2 pakki tumedaid küpsiseid
250g tere kakaopudingut
250g tere vanillipudingut
Immutamiseks:
2,5dl vett
2tl lahustuva kohvi pulbrit
Peale:
300g nt. pähklitükkidega piimašokolaadi
6-8sl piima
valget šokolaadi

Sega omavahel vesi ja lahustuv kohvi. Kalla supitaldrikusse, et oleks parem küpsiseid niisutada. Kasta küpsised ükshaaval kohvi sisse ja lao valmis esimene kiht tumedatest küpsistest. Määri küpsistele pool vaniljepudingust. Kasta küpsised jälle ükshaaval kohvi sisse ja lao peale teine kiht heledatest küpsistest. Nüüd määri peale pool kakaopudingust. Tee nii 5 kihti. Kata tort sulatatud šokolaadiga. Selleks pane pähklitega šokolaad mikrolaineahju või veevanni sulama. Lisa hulka ka piim, sega ühtlaseks ja kata tort. Lase tarduda ja seejärel sulata valge šokolaad ja nirista see ka tordile. Pane tort külma. Lasta seista külmas mõned tunnid või kuni üleöö.

Kommentaare ei ole: