20 aprill 2011

Šokolaadised šokolaadiküpsised šokolaaditükkidega

Neid küpsiseid nähes hakkas mul kohe suu vett jooksma, otsustasingi siis asja käsile võtta. Kuna olen suur šokohoolik siis ma ei suuda kuidagi sellistele isuäratavatele küpsistele ei öelda:) Mõnusad küpsised mida niisama või televiisori ees krõbistada.

Vaja läheb:
125g võid
50g pruuni suhkrut
50g valget suhkrut
125g tumedat šokolaadi
150g jahu
30g head, suhkruta kakaopulbrit
1tl soodat
0,5tl soola
1tl vaniljesuhkrut
1 külmkapikülm muna
125g šokolaadinööpe või hakitud šokolaadi 

Vahusta või suhkrutega heledaks. Sulata šokolaad, lase veidi jahtuda ja lisa võile ning vahusta ühtlaseks. Seejärel sega hulka 1 muna. Sega omavahel jahu, sool, sooda, vaniljesuhkur ning sõelu hulka kakao. Sega kuivained vedelate koostisosadega. Peaksid saama ilusa, kokkuhoidva, hästivormitava taina. Viimasena sega hulka šokolaadinööbid või väiksemateks tükkideks hakitud šokolaad. Vahelduse mõttes võib kasutada nii tumedat, kui ka valget šokolaadi.
Vormi niiskete käte abil või kummikindaid kasutades 16 umbes ping-pongipalli suurust pallikest. Ära neid lamedaks pressi, pallikesed pistagi ahju. Küpseta 175 kraadi juures kuni 18 minutit. 15minutit küpsetades saad pehmed, koogikesi meenutavad küpsised. Soovikorral pista pooled pallikesed karbis sügavkülma ja üllata ootamatuid külalisi. Sügavkülmast võttes pikenda küpsetusaega 2minutit. Head küpsetamist!

Kommentaare ei ole: