03 november 2012

Broilerimaksa pasteet

Õrn pasteet sobib peolauale, aga ka argipäevaks. Valmib lihtsalt ja kiirelt. Soovi korral võid pasteedile lisada sidrunimahla asemel ka törtsu brändit.

Vaja läheb:
500g broilerimaksa
110g peekonit või pekist sinki
2sl võid või õli
1 sibul
0,5 sidrunit
soola
musta pipart

Loputa maks külma vee all ja kuivata köögipaberiga. Kuumuta tükeldatud peekon või sink pannil õlis või võis. Lisa hakitud sibul ning prae, kuni see on läbipaistev. Lisa ka puhastatud ja tükeldatud maks ning pruunista. Lisa 4-5 sl vett ja hauta pehmeks. Maitsesta soola-pipraga. Lase segu koos mahladega läbi hakklihamasina ning sega hulka sidrunist pressitud mahl. Lase jahtuda ja serveeri krõbeda saiaga.

Kommentaare ei ole: