31 august 2011

Virsiku-ananassikook

Mõnusalt kohev kook, mis maitseb tõesti hästi. Kook valmib kiirelt ja mis peamine on väga lihtne valmistada. Kasutasin neljakandilist koogivormi.
 
Vaja läheb:
125g võid
2 muna
3dl suhkrut
200g hapukoort
2dl piima
6dl nisujahu
1sl küpsetuspulbrit
1/4tl kardemoni

Peale:
1 purk konserv virsikuid (400/250g)
1 purk konservananassi (200/127g)
pärlsuhkrut

Sulata ja jahuta või. Vahusta munad suhkruga kohevaks. Lisa kergelt segades hapukoor, piim ja jahtunud või. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja kardemon ja lisa munavahule. Sega taigen kiiresti tasaseks. Kalla taigen küpsetuspaberiga kaetud vormi. Nõruta virsikud ja ananass. Tükelda ja jaga taignale. Puista peale pärlsuhkrut. Küpseta kooki 200 kraadises ahjus, keskmisel tasemel 30-35 minutit. Ahjust võttes lase koogil veidi jahtuda. Lõika sobivateks ruutudeks. Peale võid sõeluda tuhksuhkrut.

Kommentaare ei ole: