20 märts 2016

Seene-küüslaugurisoto kookospiimaga

Viimasel ajal on mulle risotod väga maitsema hakanud. Siit ka üks risoto retsept mugandatud versioonis, mille sain Veganmaailma lehelt. Mina valmistasin seda malmpotis kus oli ruumi et risotot segada. Sellest kogusest saab söönuks 4 sööjat.

Vaja läheb:
tass risotoriisi
väike purk kookospiima
1 juurviljapuljongi kuubik 
20 sampinjoni
1 punane sibul
2 küüslaugu küünt
soola ja musta pipart
vett
õli
soovi korral juustu

Tükelda sibul ja küüslauk, lisa pannile veidi õli, prae sibulat ja küüslauku mõned minutid. Lisa tükeldatud seened ja veidi soola, kuumuta kaane all. Sega ja kuumuta veel mõned minutid. Lisa riis ja umbes pool klaasi vett (nii et riis oleks kaetud). Keera kuumus madalaks ja kuumuta aeg-ajalt segades. Mõne aja pärast lisa kookospiim, puljongikuubik, veidi musta pipart. Kuumuta madalal tulel kaane all seni kuni riis on pehme ja kreemjas (vedelik peaks olema kadunud), aeg-ajalt lisa vett ja sega, vajadusel lisa veel veidi soola, pipart. Kõige lõpus lisa 1 tl võid. Kui kasutad juustu, siis riivi juustu ja lisa risoto hulka (kõige lõpus). Kuumuta veel mõni minut, kuni juust on sulanud. Ja valmis ta ongi

Kommentaare ei ole: