22 august 2012

Mustasõstra-porgandipüree

Uskumatu aga tõsi, kuid olen viimasel ajal isegi hoidiseid teinud, suvised marjad ju tuleb kuidagi säilitada, et neid saaks ka talvel mekkida. Siit siis ka minu esmakordne katsetus, mis tuli muide väga hea ja maitsev välja.

Vaja läheb:
1kg musti sõstraid
1kg porgandeid
400-500g suhkrut
2 klaasi vett

Tükelda puhastatud porgandid ja keeda väheses vees pehmeks. Püreesta porgandid saumikseriga või aja läbi hakklihamasina. Lisa suhkur ja keeda koos keeduleemega 15 minutit. Püreesta mustad sõstrad toorelt ja lisa porgandipüreele. Keeda ägedal tulel pidevalt segades 5-10 minutit. Tõsta püree ettevalmistatud purkidesse, sulge õhukindlalt ja jahuta. Säilita jahedas.

Kommentaare ei ole: