24 august 2012

Suvikõrvitsa-šokolaadikeeks


Minu kõige maitsvam keeks üldse. See keeks on küll kõige suurem tähelend minu keekside maailmas. Suvikõrvits teeb keeksi mõnusalt mahlaseks, keeks jääb seest mõnusalt niiske ja sulab lausa suus. Tõesti üks minu suuri lemmikuid, suvikõrvitsa maitset ei ole keeksis üldse tunda. Keeksi võib kaunistada ka glasuuriga, kuid kuna ta tuli niigi magus siis lihtsalt raputasin peale tuhksuhkrut. Kuna mul puudus kodus riivsai siis panin riivsaia asemel kookoshelbeid :)

Vaja läheb:
2 muna
3dl suhkrut
2dl päevalille- või rapsiõli
5dl riivitud suvikõrvitsat
3dl jahu
0,5tl soodat
1tl küpsetuspulbrit
1tl vanillsuhkrut
4sl kakaod
2dl jämedalt hakitud pistaatsiapähkleid

Vispelda munad koos suhkru ja õliga vahule, sega juurde riivitud suvikõrvits. Ühenda jahu, sooda, küpsetuspulber, vanillsuhkur ja kakao omavahel ning sega taina hulka. Lisa ka hakitud pähklid. Vala tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud piklikku või ümmargusse auguga keeksivormi. Küpseta 175 kraadises ahjus 45 minutit. Lase keeksil veidi vormis jahtuda ja kummuta siis välja. Aseta vorm kummuli peale ja jahuta lõplikult. Sõelu keeksile tuhksuhkrut.

Kommentaare ei ole: