20 jaanuar 2013

Kreeka pähklitega brownie

Ma pole kunagi varem browniesi teinud, kuid nüüd saan küll aru miks neist nii palju räägitakse. Nad on tõesti maitsvad, tõeline klassika. Retsept pärineb siit.

Vaja läheb:
125g tumedat šokolaadi
125g võid
200g suhkrut
1sl piima
4 muna
2sl nisujahu
100g kreeka pähkleid
peotäis kuivatatud või värskeid jõhvikaid (soovi korral)

Haki või ja šokolaad tükkideks ning sulata vesivannil või madalal kuumusel ja paksupõhjalises potis. Sega piim ja suhkur sulanud või-šokolaadi hulka. Lisa ükshaaval munad (peale iga muna lisamist sega korralikult läbi). Viimasena puista hulka jahu, hakitud pähklid ja jõhvikad. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud kandilisse (23x34 cm) ahjuvormi ja küpseta 180 kraadi juures 20-25 minutit.

Kommentaare ei ole: