Kuna aastavahetus oli tulemas, siis muidugi tahtsin jällegi ise midagi teha. Seekord otsustasin külmtordi kasuks, kuna seda on hea eelmisel päeval valmis teha. Poleks uskunudki et see tort võib nii hästi maitseda, teinekord tahaksin muude komponentidega katsetada. Suvisel ajal muidugi on hea kasutada värskeid marju, kuna hetkel on talv siis olin sunnitud kasutama konservitud ja külmutatuid marju. Ja kuna ma poest mangopüreed ei leidnud siis kasutasin konservitud virsikuid ja püreestasin need;) Retsept pärineb siit.
300g Savoiardi küpsiseid
immutamiseks piima
1 suure apelsini mahl
500g (East Endi) mangopüreed
400g maitsestamata toorjuustu
2dl maitsestamata jogurtit
3dl vahukoort
100g suhkrut
400g maasikaid
12 lehte želatiini
vajadusel 50g sulatatud valget šokolaadi küpsiste kinnitamiseks
immutamiseks piima
1 suure apelsini mahl
500g (East Endi) mangopüreed
400g maitsestamata toorjuustu
2dl maitsestamata jogurtit
3dl vahukoort
100g suhkrut
400g maasikaid
12 lehte želatiini
vajadusel 50g sulatatud valget šokolaadi küpsiste kinnitamiseks
Võta üks suurem taldrik või kandik ja aseta sellele ümara koogivormi äär. Lao tordi põhjaks kiht piimaga immutatud küpsiseid. Täidise jaoks vahusta toorjuust, jogurt ja mangopüree ühtlaseks massiks.
Vahusta eraldi vahukoor suhkruga. Pese ja viiluta maasikad. Paisuta želatiinilehed külmas vees ja pigista kuivaks ning lahusta
kuumas apelsinimahlas. Nirista želatiinisegu toorjuustusegu hulka.
Seejärel sega ettevaatlikult juurde vahustatud koor. Vala pool segust
küpsisepõhjale, lao sellele kiht maasikaid ja kata ülejäänud täidisega.
Täidise peale lao ka viilutatud maasikad. Aseta tort vähemalt paariks
tunniks külma tarduma. Kui tort on tardunud, siis eemalda tordi ümbert vormi rõngas. Lõika
küpsised pooleks ja lao ümber tordi, ümar pool üleval. Üldiselt jäävad
küpsised täidisekihi külge ilusti kinni, eriti kui lai pael siduda ümber
tordi. Aga kui see nii ei ole, siis kinnita küpsised ümber tordi
sulatatud valge šokolaadi abil.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar