04 juuni 2013

Kuum kanasalat

Kuna ilmad on juba soojad, siis mulle meeldib süüa ka kergemat toitu, seega otsustasin kanasalatit teha. Retsepti sain toidutarest.

Vaja läheb:
1 suurem broilerifilee
125g värskeid šampinjone
3sl Meira mahedat sinepit
1sl Worchesteri kastet
2sl koorimata seesamiseemneid
2/3 pikka kurki
2/3 Früne Fee lehtsalatikimpu või mõnd muud lehelist salatit 
rohelist sibulat või karulauku
Felixi jogurti-ürdikastet või mõnd majoneesist kastmesegu

Lõika broilerifilee väikesteks kuubikuteks ja sega sinepiga nii, et kõik tükid oleks ikka korralikult sinepised (lõpptulemus ei ole üldse nii sinepine, ei tasu karta). Lõika kurk pikuti neljaks ja viiluta. Rebi salat suupäraselt väikesteks tükkideks ja haki roheline sibul või karulauk. Sega rohelised asjad kokku. Värviks võib hakkida ka erivärvilist paprikat. Viiluta šampinjonid ja pane pann vähese õliga tulele. Kuumuta seesamiseemneid hetk, lisa brolierifilee tükid ja viilutatud seened. Alanda kuumust. Prae kuni filee on küps, mõni minut, kui on piisavalt väiksed tükid. Maitsesta Worchesteri kastmega (sool ja pipar ei ole ka keelatud, aga ei tundu vajalikud). Tõsta salatikomponendid taldrikule (kõrvuti või kuhja ei muuda maitset :D) ja nirista üle jogurti-ürdikastmega või tõsta salatikuhjale natuke mahedat majoneesi. Aega kulub kõige selle peale maksimaalselt pool tundi.

Kommentaare ei ole: