10 mai 2014

Krõbedad porgandikotletid

Minu esimesed taimsed kotletid, tundusid kuidagi harjumatud, kui olen siiani koguaeg liha sisaldavaid kotlette söönud. Retsepti sain Taimetoit.ee lehelt.

Vaja läheb:
2 suurt porgandit
400g purk (valgeid) ube
1 sibul
3/4tl kuivatatud rosmariini
3/4tl kuivatatud tüümiani
1/2tl jahvatatud vürtskööment
1/2tl karripulbrit
1tl soola
80g täistera nisujahu
praadimiseks õli
 
 
Pese porgandid (koorima ei pea) ja riivi jämeda riiviga. Lisa kurnatud ja loputatud purgioad, peeneks hakitud sibul ja kõik maitseained. Mudi  ja pigista kätega, kuni oad on purustatud ja kõik ained segunenud. Lisa jahu ja sega veel kätega. Aja pannil õli kuumaks. Vormi kotletid ja küpseta, kuni mõlemalt poolt krõbedad. Serveeri näiteks eineleiva peal, burgeri vahel, kartulipudru, pasta, tatra või riisiga.

Kommentaare ei ole: