04 detsember 2014

Porgandikook Meekreemiga

Üks mu lemmikuid on porgandikook, see siin on neist üks tervislikum. Meekreem on muidugi üsna rammus. Retsepti sain jällegi Raudne tervis lehelt. Head maiustamist ;)

Vaja läheb:
300g mandlijahu
1tl meresoola
1tl söögisoodat
1sl kaneeli
1tl muskaatpähklit
5 muna
150g mett
200g kookosõli
400g värskelt peeneks riivitud porgandit
150g purustatud sarapuupähkleid
150g rosinaid (ei ole kohustuslik)

Meekreem:
200g võid
200g toorjuustu
70g mett

Sega kausis mandlijahu, meresool, söögisooda, kaneel ja muskaatpähkel. Sega teises kausis munad, mesi ja kookosõli. Kalla märg segu kuiva seguga ühte kaussi ja sega ühtlaseks massiks. Lisa segule riivitud porgandid ja sega ühtlaseks. Sega taignasse rosinad ja purustatud sarapuupähklid, kui soovid. Vala valmis segu koogivormi ja küpseta 175 kraadi juures 40 minutit või kuni hambaork koogi seest puhtana välja tuleb. Lase vähemalt paar tundi jahtuda.
Meekreemi tarvis lisa kõik komponendid kaussi ning sega, kuni saad ühtlase kreemi. Määri ühtlase kihina porgandikoogile ning naudi.

Kommentaare ei ole: