11 oktoober 2015

Kiire suvikõrvitsapasta

Päris tihti tuleb ikka isu pasta järgi, eriti meeldivad mulle sellised heledad kreemised pastad. Penne asemel kasutasin muud pastat seekord. Sellest kogusest saab küll 4 inimest söönuks, aga ise poolitasin kogused, kuna nii palju sööjaid ei olnud. Retsepti sain Ragne blogist

Vaja läheb:
300g penne pastat
600g suvikõrvitsat
125g suitsupeekonit
peotäis ürte
2dl rõõska koort (35%)
soola,pipart
oliivõli

Keeda pasta soolaga maitsestatud vees valmis (ikka kergelt krõmps ehk al dente). Seejärel nõruta. Eemalda suvikõrvitsalt südamik ja riivi siis suvikõrvits (ära seda koori) jämeda riivipoolega. Tükelda peekon ribadeks ning pane pannile praadima, minuti pärast lisa riivitud suvikõrvits ja hakitud ürdid. Prae seni, kuni suvikõrvits pehmeneb, maitsesta soola ja pipraga. Vala juurde koor, kuumuta hetke ning lisa pasta. Sega läbi ning serveeri koos tilgakese oliiviõliga.

Kommentaare ei ole: