13 detsember 2015

Porgandipirukas

Ühel ilusal pühapäeva õhtul lähedastele õhtusööki valmistades, mõtlesin, et mida küll eelroaks pakkuda. Kuna sugulaste käest oli palju porgandeid saadud, siis tuli idee teha porgandipirukas. Mis tuli muide imehea ja mõtlesin teinekordki teha aga siis võib juba lisandiks ka midagi muud panna oma maitse järgi. Retsepti sain Tere lehelt.

Vaja läheb:
400g pärmi-lehttaigent
500g porgandit
1 peotäis rohelist sibulat
3 keedetud muna
3sl majoneesi
soola, pipart
suhkurt

Keeda porgandid pehmeks, tõsta jahtuma. Riivi porgandid, haki sibul, purusta kahvliga munad. Sega omavahel porgand, muna ja sibul. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Lisa majonees ja sega ühtlaseks. Suru taignalehed käte abil pirukavormi. Kalla peale täidis, tõsta peale teised kaks taignalehte. Küpseta pirukat 200 kraadises ahjus 35 minutit. Serveeri.

Kommentaare ei ole: