15 november 2015

Kodune müsli

Kuna müsli purk seisis pikka aega tühjalt riiulis, siis tuli ette võtta müsli tegu. Isetehtud müsli on ikka üks mõnus toit küll ja samas säilib ka kauba, kui isu tuleb siis saab jälle maiustada. Retsepti sain Ragne blogist

Vaja läheb:
50g mett
1sl võid
250g kaerahelbeid
3sl seemneid (kõrvitsa- ja päevalilleseemneid)
3sl kanepiseemneid
3sl kookoslaaste
3sl hakitud šokolaadi
3sl kuivatatud ploome, peeneks hakituna
3sl banaanilaaste

Sulata potis mesi koos võiga.  50g mett koos 1sl võiga. Sega kokku kaerahelbed, seemned, kookoslaastud ja šokolaad, seejärel nirista juurde sulatatud mee-võisegu. Sega korralikult läbi ning aseta müsli ühtlase kihina küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile. Küpseta 175 kraadi juures 15-20 minutit, kuni segu on kuldpruun, aeg-ajalt segades küpsemise käigus. Võta müsli ahjust,  lisa kuivatatud ploomid ja banaanilaastud ning lase enne söömist pisut jahtuda. Jahtunud müslit säilita kinnises anumas!

Kommentaare ei ole: