Kuna müsli purk seisis pikka aega tühjalt riiulis, siis tuli ette võtta müsli tegu. Isetehtud müsli on ikka üks mõnus toit küll ja samas säilib ka kauba, kui isu tuleb siis saab jälle maiustada. Retsepti sain Ragne blogist.
Vaja läheb:
50g mett
1sl võid
250g kaerahelbeid
3sl seemneid (kõrvitsa- ja päevalilleseemneid)
3sl kanepiseemneid
3sl kookoslaaste
3sl hakitud šokolaadi
3sl kuivatatud ploome, peeneks hakituna
3sl banaanilaaste
Sulata
potis mesi koos võiga. 50g mett koos 1sl võiga. Sega kokku kaerahelbed,
seemned, kookoslaastud ja šokolaad, seejärel nirista juurde sulatatud
mee-võisegu. Sega korralikult läbi ning aseta müsli ühtlase kihina küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile. Küpseta
175 kraadi juures 15-20 minutit, kuni segu on kuldpruun, aeg-ajalt segades
küpsemise käigus. Võta müsli ahjust, lisa kuivatatud ploomid ja
banaanilaastud ning lase
enne söömist pisut jahtuda. Jahtunud müslit säilita kinnises anumas!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar