06 august 2016

Tagliatelle pasta suvikõrvitsa ja tomatiga

Sellest taimsest pastast olin lausa nii vaimustunud, et tegin seda kaks korda järjest. Ideaalne roog mida suvel valmistada. Retsepti sain Taimetoit lehelt. Kogus on mõeldud neljale.

Vaja läheb:
300g keetmata tagliatelle pastat
2-3sl oliiviõli
2 sibulat
5 suurt küüslauguküünt
4 keskmist küpset tomatit
2 keskmist suvikõrvitsat
soola
pipart
peotäis värsket basiilikut

Keeda pasta al dente. Samal ajal aja paksema põhjaga pott kuumaks. Vala sinna õli ja lisa peeneks hakitud sibulad. Prae paar minutit. Lisa peeneks hakitud küüslauguküüned. Prae pool minutit. Lisa tomatikuubikud ja lase mõni minut podiseda. Lõika suvikõrvitsatest juurviljakoorijaga lindid, kuni sulle jääb alles vaid seemnetega keskosa. Lisa suvikõrvitsalindid podisevatele tomatitele koos ühe teelusikatäie soolaga ja natukese musta pipraga. Lase paar minutit podiseda. Kurna pasta ja vala see tomati-suvikõrvitsakastme sisse. Lisa hakitud basiilik ja teine teelusikatäis soola. Sega korralikult läbi ja serveeri kohe.

Kommentaare ei ole: