11 mai 2011

Viinerikaste kartulipudruga

Mul kohe tuli isu koduse toidu järele ja leidsin selle lihtsa retsepti, pean tõdema et väga hea toit. Ja mis mulle eriti meeldis et kartulipuder tuleb sama keeduveega kus kartuleid keedeti maitsvam kui näiteks piimaga tehtult. Seega edaspidi toimin samamoodi kui kartuliputru teen.

Vaja läheb:
Viinerikaste:
500g viinereid
1 väike sibul
1 karp toorjuustu
350ml piima
puljongimaitseainet või soola
pipart
maitserohelist
Kartulipuder:
2kg kartuleid
50-100g võid
vajadusel soola

Viinerid viilutada ning pruunistada pannil. Lisada sibul lasta kuldseks praadida. Lisada piim, toorjuust ja maitseained. Kuumutada. Ning lõpus segada juurde ka maitseroheline.
Kartulipudru jaoks keeda kartulid soolases vees pehmeks. Keedetud kartulid kurnata. Kartulid tampida pudruks. Lisan umbes 300-450 ml keeduvett mille sain keedetud kartulite kurnamisel ja lõpuks lisan ka või. Kõige lõpuks segan ained omavahel elektrimikseriga omavahel läbi ja valmis ta ongi.

Kommentaare ei ole: