Pangaasius
(eesti keeles ka panga või hiina merikeel) on Aasia jõeveteset
pärit mageveekala, mis on Euroopas üsna populaarseks saanud.
Pangaasius kui madala rasva- ja kõrge valgusisaldusega kala sobib
tervislikuks õhtusöögiks kogu perele. Retsepti sain toidutarest.
Vaja
läheb:
4
tk pangaasiusefileed
jahu
valget
pipart ( jahvatatud )
1
muna
100g
riivitud juustu
õli
soola
Tõsta
jahu lamedapõhjalisse kaussi ja sega hulka jahvatatud pipar. Klopi
muna teises kausis lahti. Tõsta riivitud juust eraldi
taldrikule. Lõika fileed 3-4 tükiks. Veereta fileetükke
kõigepealt jahus, siis kasta munasse ja lõpuks paneeri juustuga.
Prae juustukattega kalatükke pannil keskmisel kuumusel mõlemalt
poolt 2-3 minutit. Kui kasutad magedamat juustu, raputa praetud
fileedele ka õige pisut soola. Serveeri kohe, lisandiks olid minul
keedetud kartulid, värske salat ja kastmena hapukoor segatud
tilliga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar