21 aprill 2013

Juustuga paneeritud pangaasius

Pangaasius (eesti keeles ka panga või hiina merikeel) on Aasia jõeveteset pärit mageveekala, mis on Euroopas üsna populaarseks saanud. Pangaasius kui madala rasva- ja kõrge valgusisaldusega kala sobib tervislikuks õhtusöögiks kogu perele. Retsepti sain toidutarest.

Vaja läheb:
4 tk pangaasiusefileed
jahu
valget pipart ( jahvatatud )
1 muna
100g riivitud juustu
õli
soola

Tõsta jahu lamedapõhjalisse kaussi ja sega hulka jahvatatud pipar. Klopi muna teises kausis lahti. Tõsta riivitud juust eraldi taldrikule. Lõika fileed 3-4 tükiks. Veereta fileetükke kõigepealt jahus, siis kasta munasse ja lõpuks paneeri juustuga. Prae juustukattega kalatükke pannil keskmisel kuumusel mõlemalt poolt 2-3 minutit. Kui kasutad magedamat juustu, raputa praetud fileedele ka õige pisut soola. Serveeri kohe, lisandiks olid minul keedetud kartulid, värske salat ja kastmena hapukoor segatud tilliga.

Kommentaare ei ole: