Igati rammus kook ja mõnusalt kreemine tekstuur, väga hea magusa kustutaja. Retsepti sain siit.
Vaja läheb:
200g digestive küpsist
100g sulatatud võid
400g tumedat šokolaadi
300ml vahukoort
250g maitsestamata Philadelphia light toorjuustu
250g Mascarpone toorjuustu
Šokolaadivaap:
75ml vahukoort
75g mõrušokolaadi
Küpsised purustada, valada peale sulatatud või ning segada läbi.
Suruda küpsised 24cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi, mille põhi on
kaetud küpsetuspaberiga. Panna külmkappi. Šokolaad sulatada vesivannil. Vahukoor ja juustud vahustada kergelt,
kuni segu on kreemja konsistentsiga. Kallata juurde šokolaad ja segada
kuni mass on ühtlaselt segunenud. Kallate segu koogipõhjale ja asetada
külmkappi (4tundi või üleööks). Eemaldada kook vormist. Šokolaadivaaba valmistamiseks panna vahukoor
kastrulisse keema ja sulatada šokolaad sinna sisse. Lasta natuke jahtuda
ning valada triipudena koogile.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar