16 november 2013

Õhuline šokolaadivaht

Vahel kohe on isu magustoidu järele mis kustutaks magusaisu ja pakuks naudingut. Üks mõnus magus amps sügisõhtuks.

Vaja läheb:
3 muna (eelista vabapidamise)
200g tumedat šokolaadi (vähemalt 70%)
80ml mett või vahtrasiirupit
300ml 35% koort

Sulata šokolaad (kuuma vee vannis). Vahusta munad suuremas kausis (ca 5 minutit). Lisa munadele mesi/vahtrasiirup ja vahusta veel ca 1 minut. Vahusta teises kausis koor vahukooreks. Sega šokolaad ettevaatlikult aeglaste liigutustega vahustatud munadega, kuni segu on ühtlane. Sega vahukoor ettevaatlikult aeglaste liigutustega vahustatud muna- ja šokolaadimassiga (ära liiga palju sega). Jaga valmis segu väiksematesse serveerimisnõudesse ning aseta need paariks tunniks külmkappi. Naudi!

Kommentaare ei ole: