10 november 2013

Pitsastritsel

Sel moel valmistatud pitsa jääb mõnusalt mahlane ning sobib hästi näpu vahelt söömiseks. Kui jätad rullikeeratud pitsastritsli enne ahjupanekut külgedelt lahti lõikamata, saad maitsva pitsarulli. Retsepti sain raamatust `Pereköögi kokaraamat`.

Tainas:
25g presspärmi
1tl soola
2sl suhkrut
2,5dl sooja vett
1 muna
0,5dl õli
8dl jahu

Täidis:
300-400g hakkliha
2tl pitsamaitseainet
soola
musta pipart
1 väike konserv purustatud ananassi
200g riivitud juustu
veidi ketšupit

Peale:
100g riivitud juustu

Hõõru toasoe pärm soola ja suhkruga vedelaks. Sega hulka soe vesi, muna, õli ja jahu ning sõtku seni, kuni saad ühtlase tainapalli. Kui tainas on liiga vedel, lisa veel jahu. Lase 1 tund soojas kohas rätiku all kerkida. Pruunista hakkliha pannil, maitsesta soola-pipraga ja pitsamaitseainega. Rulli tainas ahjuplaadisuuruseks ristkülikuks ning määri ketšupiga. Laota õhukeste kihtidena peale maitsestatud hakkliha, purustatud ananass ja 200g riivitud juustu. Keera tainas rulli ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lõika kääridega külgedelt lahti nagu stritsel ning riputa üle juustuga. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit. Lase rätiku all mõni minut jahtuda ja serveeri soojalt.

Kommentaare ei ole: